Marcolin afdeksystemen
+31 (0)546 - 575 400

Marcolin MCA, afdeksysteem met mechanische as voor kippers

Marcolin maakt conventionele afdeksystemen die op iedere kipper en iedere kiptrailer met verschillende soorten luifels gemonteerd kunnen worden. Dit systeem is beschikbaar in een handmatige versie en in een elektrische 24V uitvoering, met standaard draadloze afstandsbediening. Dit afdeksysteem met mechanische as wordt MCA genoemd.

Montage van het afdeksysteem

Het afdekysteem wordt met het aandrijfmechanisme gemonteerd op de voorkant van de cabinebeschermer. Het is is uitgerust met een D25 aandrijfas over de volledige kipperbreedte, UCP lagerblokken en twee D180 katrollen. Aan de achterkant zit een horizontale kabelspanner met een D100 katrol.

Het aandrijfmechanisme van de MCA wordt vastgelast op de cabinebeschermer van de kipper. Bogen en zeildoek, compleet geassembleerd geleverd, worden aangesloten op het aandrijfmechanisme met verzinkte D6 staalkabels. Deze zorgen voor het openen en sluiten van het afdekzeil. We leveren ook “L”-vormige haken om de bogen en het zeildoek optimaal vast te zetten. Dit voorkomt het losraken van de afdekking in het geval van harde wind.

Aandrijfmechanismen van de MCA

De MCA kan worden geleverd met de volgende aandrijfmechanismen

  • Handmatig aandrijfmechanisme: Uitgerust met verstelbare bediening met veiligheidsgrepen
  • Elektrisch aandrijfmechanisme (24V En 12V): Geleverd met elektromechanische regeleenheid IP55 (optioneel een IP67). Compleet met radiografische afstandsbediening om het systeem te openen en te sluiten

Bogen en zeildoek

Het afdekzeil wordt op maat gemaakt in verschillende breedtes en verschillende booghoogten. U bepaalt vervolgens de kleur en het gebruikte materiaal. U kunt kiezen uit zowel standaard materiaal als ADR PVC, Zwart silicium (voor het transport van asfalt) en MESH PVC.

Aflevering

Het dekzeil is beschikbaar in twee lengtes: tot de boven rand van de containerwand of gesloten, 130 mm over de bovenrand van de bak. Indien gewenst kan de dekzeillengte nog langer worden geleverd. De bogen en het dekzeil worden voorgeassembleerd geleverd met het ‘dekzeil-staaf-liftsysteem’, dat ervoor zorgt dat het dekzeil op de juiste wijze sluit. Dit voorkomt slijtage en scheuren. Alle onderdelen van het afdeksysteem (bogen, boogsteunen, ‘dekzeil-staaf-liftsysteem’, stalen kabels), kunnen indien gewenst geproduceerd worden uit roestvrijstaal.

Optionele uitrusting

Automatische zeil terugloop

Een apparaat geschikt voor voertuigen met hydraulische achterklep. Deze wagen kan het dekzeil automatisch een paar meter terug trekken zodra de chauffeur de Power-take-off (PTO) activeert voor het lossen. Het systeem voorkomt dat componenten beschadigen tijdens het openen van de hydraulische achterklep.

Automatische sluiting achterzijde

De automatische achterzijdesluiter is een mechanisch apparaat waarmee een perfecte dekzeilafsluiting geregeld wordt aan de achterzijde van de kipper.

Rollplanner

Het Rollplanner-systeem bevat een PVC dekzeilroller aan de achterzijde. De Rollplanner wordt gemonteerd op de trekboog van het afdeksysteem en heeft is zelf-rollend door de veren aan de binnenkant.

Windsafe-haaksysteem

De windsafe-haak vervangt de klassieke “L”-vormige haak en wordt aanbevolen voor afdeksystemen die worden gebruikt in winderige gebieden. Het Windsafe-haaksysteem bestaat uit een lateraal “Z”-sectie profiel met een beweegbare haak die er overheen glijdt. Dit houdt het dekzeil stevig op zijn plek, zelfs tijdens het openen en sluiten.

Mobiel haaksysteem

Het mobiele haaksysteem maakt het mogelijk om verschillende “L”-vormige haken te monteren op hetzelfde niveau en verzekert, in geval van wind, het steviger vastzetten van het dekzeil op de kipper. De mobiele stop hendel die op de bak gemonteerd is draait 180° in horizontale richting en maakt het mogelijk de kruising van verschillende “L”-vormige haken van gelijke lengte en een groter aantal van hen monteren dan voor een standaard bekleding systeem.

Systeem voor het lager laten lopen van D6 staalkabels

Op standaardsystemen bij het ecotype wordt de kabelloop van de staalkabels voor het openen en het sluiten van het afdeksysteem 10 mm boven de bovenrand van de wand van de bak uitgevoerd. Marcolin levert een set accessoires voor het uitvoeren van de kabelloop, 23 mm lager dan de bovenste rand. Dit systeem vermindert de kans op kabelbreuk tijdens bijvoorbeeld het zijwaarts laden met graafmachines.

Bekijk hier de MCA

Of vraag direct een offerte aan

Copyright © 2024. Alle rechten voorbehouden. - Privacyverklaring
Deze website is gerealiseerd door Clear Communications