Marcolin afdeksystemen
+31 (0)546 - 575 400

Gepatenteerd innovatief afdeksysteem voor steengroeven en locatie kipper

Ontworpen voor alle typen kipwagens zonder ruimte tussen de bak en de bestuurderscabine.

Het aandrijfmechanisme van het afdeksysteem bestaat uit een tandwielstelsel en een cardanas aandrijving gemonteerd bovenop de cabinebeschermer. Op de zijwand, aan de achterzijde, monteren we een horizontale kabel spanner met D100 katrol.

Het aandrijvingsmechanisme van Eletta wordt bevestigd door gaten te boren en door bouten te gebruiken. De bogen en dekzijl worden reeds geassembleerd geleverd. Deze worden verbonden aan het aandrijvingsmechanisme door gegalvaniseerde D6 staalkabels die 23 mm onder de top van de bovenste rand van de bak lopen. Deze kabels regelen het openen en het sluiten van het dekzeil.
Wij leveren daarnaast “L”-vormige haken om er voor te zorgen dat bogen en dekzeil in de lengte van de bak worden vastgezet om te voorkomen dat de wind de bekleding kan optillen.

Aandrijfmechanisme en componenenten van het gepatenteerde innovatieve afdeksysteem

  1. Handbediend aandrijvingsmechanisme uitgerust met verstelbare bedieningsstang met veiligheidshandvatten.
  2. Elektrisch bediende aandrijvingsmechanisme (24V en 12V): geleverd met elektromechanische regeleenheid IP55 (als optie IP67) compleet met standaard radiografische afstandsbediening voor het openen en sluiten van het afdeksysteem. Verkrijgbaar met standaard motor gemonteerd onder het dekzeil.
  3. Kabel-verlaag-mechanisme voor D6 stalen kabels. Het Eletta afdeksysteem wordt standaard geleverd met kabels die 23 mm onder de bovenrand van de container lopen. Hierdoor vermindert de mogelijkheid van kabelbreuk tijdens zijwaarts laden met graafmachines.

Bogen en dekzeil innovatief afdeksysteem

Het dekzeil wordt op maat gemaakt met verschillende breedten en diverse boog hoogten evenals volgens de keus van de klant van kleur en materiaal uit een breed scala zoals: Standaard en ADR PVC, ZWART Siliconen (voor asfalt vervoer) en MESH PVC. De laterale dekzeil lengte is beschikbaar in twee variaties: tot de boven rand van de containerwand of gesloten, 130 mm over de bovenrand van de bak. Indien gevraagd kan de laterale dekzeil lengte nog langer worden geleverd.
De bogen en het dekzeil worden reeds voor geassembleerd geleverd met het ‘dekzeil staaf liftsysteem’, dat ervoor zorgt dat het dekzeil op de juiste wijze sluit. Dit voorkomt slijtage en scheuren.
Alle onderdelen van het afdeksysteem (bogen, boog steunen, ‘dekzeil staaf liftsysteem’, stalen kabels), kunnen indien gewenst geproduceerd worden uit roestvrijstaal.

Optionele uitrusting innovatief afdeksysteem

Automatische zeil terugloop

Een apparaat geschikt voor voertuigen met hydraulische achterklep. Deze wagen kan het dekzeil automatisch een paar meter terug trekken zodra de chauffeur de Power take-off (PTO) activeert voor het lossen. Het systeem voorkomt dat componenten beschadigen tijdens het openen van de hydraulische achterklep.

Automatische sluiting achterzijde.

De automatische achterzijde sluiter is een mechanisch apparaat waarmee een perfecte dekzeil afsluiting geregeld wordt aan de achterzijde van de Kipper.

Rollplanner

Het Rollplanner-systeem bestaat PVC dekzeil roller aan de achterzijde, die, gemonteerd op de trekboog van de bekleding systeem, heeft innerlijke veren voor zelf-rollend. Indien aangevraagd beschikbaar als verwisselbare versie.

Windsafe haak systeem

De windsafe haak vervangt de klassieke laterale “L”-vormige haak en wordt aanbevolen voor afdeksystemen die worden gebruikt in winderige gebieden. Het Windsafe hooking systeem bestaat uit een laterale “Z”-sectie profiel met de beweegbare haak die er overheen glijdt. Dit zorgt stevig vasthouden van het dekzeil, zelfs tijdens het openen en sluiten.

Mobiel haak systeem

Het mobiele haak systeem maakt het mogelijk om verschillende “L”-vormige haken te monteren op hetzelfde niveau en verzekert, in geval van wind, het steviger vastzetten van het dekzeil op de Kipper. De mobiele stop hendel die op de bak gemonteerd is draait 180° in horizontale richting en maakt het mogelijk de kruising van verschillende “L”-vormige haken van gelijke lengte en een groter aantal van hen monteren dan voor een standaard bekleding systeem.

Bekijk hier de Aletta

Of vraag direct een offerte aan

Copyright © 2024. Alle rechten voorbehouden. - Privacyverklaring
Deze website is gerealiseerd door Clear Communications